Skip to main content

Webprogramozói kurzus Szabadkán

A Bíró Károly Alapítvány webprogramozói kurzust indított Szabadkán. A tanfolyamot egyetemi oktatók és olyan cégek szakemberei tartják, akik az alapok mellett gyakorlatorientált, használható tudást tudnak átadni a fiataloknak.

A webprogramozók az informatikai szakma krémjének számítanak – vélik a szakmabeliek. Kiss Szilárd programozóként dolgozik, további fejlődése miatt jelentkezett a képzésre. „Az elmúlt öt év során a VTS-re jártam, informatikai szakra, az elmúlt pár évben informatikus környezetben mozogtam, informatikai környezetben dolgozok is, szerettem volna valami újat is tanulni, valamivel, amivel esetleg bővíthetem a tudástáram.”

biro karoly alapitvany 3

biro karoly alapitvany 2
A Bíró Károly Alapítvány által indított intenzív webprogramozói kurzus célja a gyakorlati, a piacon is eladható tudás terjesztése – mondta Nagy Miklós, az Alapítvány ügyvezetője. „A képzést a Bíró Károly Alapítványnak sikerült a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából, támogatásával létrehozni. Összeállítottunk egy szabadkai csapatot, Szabadka környékéről, akik ezt a képzést végigviszik.”

A keddi órán néhány vajdasági informatikai cég is bemutatkozott. Szabó Árpád egy adai webprogramozó cég képviseletében vett részt az órán. Szerinte folyamatosan szakemberhiányban szenved az informatikai vállalkozásuk. „Folyamatosan keresünk új munkásokat, programozókat elsődlegesen. Kevés van itt, a környéken, nagyobb városokban esetleg nagyobb a kínálat, de Adán, adai a cég, Adán, Zentán folyamatosan keresünk munkást.”

biro karoly alapitvany 5
A tanfolyam célja, hogy a résztvevők elsajátítsák a honlapkészítés alapjait, majd a képzés végére olyan tudásra tegyenek szert, amellyel el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon Vajdaságban.

Pannon RTV http://pannonrtv.com/web2/?p=338113