Ugrás a tartalomra

Sajtóvisszhang

A Bíró Károly Alapítvány webprogramozói kurzust indított Szabadkán. A tanfolyamot egyetemi oktatók és olyan cégek szakemberei tartják, akik az alapok mellett gyakorlatorientált, használható tudást tudnak átadni a fiataloknak.

Hogy működik az EU? Kétnapos tanácskozás kezdődött ezzel a címmel Újvidéken. Az Európa Kollégiumban megrendezett konferencia célja, hogy bemutassa a fiataloknak a EU történetét és intézményeit, illetve azok működését.

“A VMSZ Tanácsa július derekán határoztatot hozott arról, hogy létrehozza a Bíró Károly Alapítványt. Mivel foglalkozik az alapítvány?

“Szabadkán volt az első állomása a budapesti székhelyű Magyar Fejlesztési Központ és a Szabadkán bejegyzett Bíró Károly Alapítvány tájékoztató körútjának, amelynek központi témája a Szerbiából lehívható direkt brüsszeli pályázati rendszer volt.

Fiataloknak szervezett szakmai tanácskozás helyszíne két napon át az újvidéki Európa Kollégium. Pénteken nyitották meg a workshop-jellegű konferenciát, mely az európai uniós intézmények, szabályrendszerek, politikai kérdések közelebb hozását tűzte ki célul Hogy működik az EU? címmel.

“Deli Andor fideszes EP-képviselő meghívására, a budapesti székhelyű Robert Schuman Intézet és a vajdasági székhelyű Bíró Károly Alapítvány társszervezésében, 12 vajdasági magyar fiatal érkezett a héten Brüsszelbe.